Pre boha, len to nie – fejtón

Žien je v politike málo. Kvóty nepomôžu, myslí si expremiérka Radičová, takto priamo nahrala na smeč nenapraviteľným mizogýnom a sexistom.

V našej aj v európskej politike na najvyšších postoch sa to len tak ženami hemží a výsledky všetci cítime na vlastnej koži. Nie je to tak dávno, čo sme si mysleli, že ženy v politike sú zárukou mieru. Stačí si spomenúť na Železnú Lady, srbskú mäsiarku Mary a mulicu Mulandovú.

Je známe, že zmiešané tímy sú produktívnejšie a vládnu v nich lepšie vzťahy. V politike to asi tak nefunguje, pretože napínanie svalov, zatiaľ len mužmi, keď sa predvádzajú pred ženami, sa prenáša aj do medzinárodných vzťahov. Jedinou výhodou žien v politike je, že vedia odísť, keď už všetko pokazia. Bude to tým, že sa častejšie pozerajú do zrkadla. Toto o mužoch neplatí.

Radičová má ešte v talóne rôzne menšiny, aby sa skaza mohla zavŕšiť.  Čo by mohla byť posledná rana po tých morových, čo sme v posledných rokoch zažili. Zvieratá zrejme navrhovať nebude, pretože sliepok, volov a somárov je v politike dostatok.

Pokiaľ by niekto tvrdil, že ženy v politike sú pozitívum, nech si dá do korelácie naše úspechy s grafom, ktorý uverejnil tzv. mienkotvorný denník. Súčasne si môžete predstaviť tie budovateľsky rozžiarené tváre poslankýň, ministerských predsedníčok, premiérok, prezidentiek a spomenúť si, aký bol ich genderový príspevok k nášmu blahu.   

 

Viac žien do politiky? Pre boha, len to nie!

 

Zdroj

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/658463-zien-je-v-politike-malo-kvoty-nepomozu-mysli-si-expremierka-radicova/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Dodatok z 3.4.2023

 

Na doplnenie:

Programovanie politického úspechu – fejtón

Hviezdna chvíľa Trussovej – fejtón

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!