Odborári nepochopili, ale národ pochopil – poznámka

Odborový zväz školstva negatívne vníma prijatie novely školského zákona, ktorým sa zavádza tretia hodina telesnej výchovy (TV) v základných školách. Spoločne s prezidentom Zväzu školských asociácií a združení Pavelom Sadloňom a prezidentkou Združenia základných škôl Slovenska Evou Horníkovou vyzývajú prezidentku SR, vládu SR a poslancov Národnej rady SR, ktorí zákon nepodporili, aby podali návrh na Ústavný súd (ÚS) SR o nesúlad schváleného zákona s Ústavou SR a zároveň požiadali o pozastavenie účinnosti zákona. TASR o tom informoval predseda školských odborárov Pavel Ondek.

Neviem, či rovnako zväz vníma aj aktivity rôznych mimovládok, ktoré paralelne prevychovávajú našu mládež.

K téme  je zbytočné niečo dodávať, jasne sa vyjadrili diskutujúci k článku.

 
  • Rozkaz znel jasne : Ak chceš poraziť protivníka, zaútoč na jeho deti !

     

    Pavel Ondek, ty si už potratil úplne rozum a ďalej slúžiš. Keď som ja chodil do základnej v našej dedine 1-4, nemali sme tam žiadnu telocvičňu a telocvik sme mali, tešili sme sa naň. Ani na susednej dedine kde sa chodilo 1-9 ( deviata po prvý raz) sme nemali telocvičňu ale telocvik sme mali. Na dvore stáli hrazdy, konštrukcie na šplh, doskočisko, behali sme po dvore, aj po dedine. Vy sa tu vyhovárate na absenciu telocviční, vraj telocvik na úkor iných predmetov. Skús povedať ktorých a kto má zostavovať rozvrh hodín ? Vari nie ty ODBORÁR. Školský systém vychováva „kuchárkine deti“ ( ak vieš o čom hovorím). Tak školský systém ako aj zrušenie základnej vojenskej služby nám z detí urobilo zoženštených mäkkýšov a hlupákov typu na-ďa.

    Školskí odborári nechápu, že sa blíži Tretia svetová, a preto je potrebné, aby bol národ telesne čo najzdatnejší. Decká tiež – budú nosiť k delám náboje a odťahovať z bojiska mŕtvoly.

    Tak tomuto nerozumiem.V okolitých státoch majú aj 5 hodín.
    Títo „odborníci“ chcú mať vážne tlstučké,sprostučké deťúrence,alebo len plnia niekoho príkazy??
    Len chorému človeku môže vadiť telocvik u detí,o to skôr,keď mali 2 roky klietkový odchov.
    Znižuju sa nároky na vzdelanie,a ako vidno,niekomu vadia aj zdravé deti,vyšportované deti.

    Moderný telocvik. Zobrazit — uploads.disquscdn.com

    Dodatok

    Pred obedom som mal stretnutie s jedným pánom pred Hlavnou poštou, ktorý mi doniesol na inzerát termosku Jedlovku, ktorá sa vyrábala za socializmu a lepšiu pre moje potreby zatiaľ nevyrobili. Keď som sa vracal domov, pred V-klubom stálo asi 25 detí.  Podľa toho ako boli vyzbrojené, boli na školskom výlete. Z pokynu učiteľky, ktorého časť som počul, som pochopil, že sa majú za určitý čas stretnúť tam a tam.  Nastal hurónsky rev a kŕdeľ detí sa začal rútiť po chodníku smerom k Tescu, pričom do seba navzájom vrážali, s revom sa prepletali pomedzi chodcami v protismere. Zostal som ohúrený  stáť a s hrôzou pozerám, či sa niektoré nepotklo o kamenné obrubníky pri stromoch. Zrazu rev utíchol a deti z ulice, zatiaľ, čo som kontroloval chodník, či tam dáke neleží dolámané, zmizli. Asi viete kde – v MacDonalde. S učiteľkami som krátko rozprával, len si povzdychli: „Venujeme sa im ako vieme a toto je výsledok“. 

  • Pridajte Komentár