Dva roky vedel, že Lengvarský je neschopný minister – fejtón

„Zomierali ľudia zbytočne? Prokurátor začal trestné stíhanie pre manažment pandémie covidu“, denník Občaspravda, si kladie túto otázku až teraz. Antivaxeri, ako sa povinne nazývajú tí, čo mali na génovú terapiu počas kovidovej epidémie iný názor, to vedeli podstatne skôr. Dnes Matovič na  veľmi podobnú otázku v rozhovore s redaktorkou  Slovenského rozhlasu odpovedal, že kovid sa menežoval podobne ako v okolitých krajinách a dosiahli sa aj podobné výsledky. Mne z tohto jeho tvrdenia vyšlo, že všetko bolo v poriadku, nemali sme žiadne nadúmrtia a podobne. O pár minúť neskôr, keď sa začal preberať minister zdravotníctva Lengvarský, Matovič povedal, že už dva roky vedel, že je to neschopný minister, ale ho nevymenil, pretože – dôvod som si presne nezapamätal. V archíve rozhlasu si treba vypočuť celý rozhovor. Dúfam na prokuratúre mali tentoraz zapnuté necenzurované rádio, lebo toto  tvrdenie Matoviča by mohlo stačiť aj na  obvinenie  z  genocídy Slovákov.

Takéto obvinenie zrejme  nepadne, ale určite sa nevyvlečie  z politickej zodpovednosti ako premiér a predseda najsilnejšej koaličnej strany.

Teraz som si spomenul:  Matovič  Lengvarského neodvolal, pretože to bol Hegerov človek.

 

 

 

 

Literatúra

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/659315-prokurator-gp-zacal-trestne-stihanie-v-suvislosti-s-manazmentom-pandemie/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Pridajte Komentár