Neodpustiteľná chyba organizátorov – fejtón

V obci Stará Bystrica sa zunovali festivaly politickej piesne formátu Pohoda, alebo sa báli devastácie okolitej panenskej prírody opitými a zdrogovanými účastníkmi. Tiež si mohli v obci myslieť, že mládež je dostatočne zblbnutá progresívnymi politikmi a novými trendmi výkladu a spoločenskej funkcie histórie. Rozhodli sa preto vytvoriť podmienky pre Oslavy zvrchovanosti. Budú sa konať čo nevidieť 15. júla – 16. júla 2022.  Lenže, čo sa nestalo. Dnes Pravda hrdo a zlomyseľne oznámila: „Obec Stará Bystrica organizuje 18. ročník osláv zvrchovanosti Slovenska. SĽUK nevystúpi, pre spoluorganizátora osláv Smer. Ťažké srdce má SĽUK aj na Progresívne Slovensko. Rovnako svoju účasť odvolala kapela Peter Bič Projekt: „Hráme s láskou pre našich fanúšikov, nie pre politikov.“ Ani SĽUK ani Peter Bič projekt nechcú byť spájaní s politickými stranami“.  Pre toho, kto nebude mať čas prečítať si celý článok (nečítal som ho ani ja, pre svoju prácu fejtonistu používam zásadne iba nadpisy a kúsok pod nimi): „Ťažké srdce má SĽUK aj na Progresívne Slovensko!“ treba chápať tak, že vedeniu súboru by nevadila prítomnosť progresívcov na oslavách, ale ich facebooková kritika. V akom duchu bola, si čitateľ ľahko domyslí.

Nik nie je neomylný, ale organizátori urobili neodpustiteľnú chybu.  Dostatočne neboli vnímavý k súčasným trendom v „tejto krajine“, a preto nedali na plagát ukrajinskú zástavu namiesto slovenskej. Nemali by teraz určite žiadne problémy. Mohli vytlačiť tiež selektívne pozvánky podľa politickej chuti a podobne. Prišla by určite aj  prezidentka a minister obrany. Účasť v tomto prípade by bola obrovská. Podujatie by sa určite dostalo aj do hlavných spravodajských relácií. Mohli by sme so slzami v očiach konštatovať: Konečne tu máme reprezentatívne oslavy plné národnej hrdosti a  povedomia.

Na oslavách bude najviac chýbať V. Mečiar.  Tí ostatní účastníci, čo nijak k zvrchovanosti Slovenska  neprispeli, možno svojou mediálnou váhou ako tak  neprítomnosť „otca druhého pokusu samostatnosti“ vykompenzujú.

Nech sa oslavy vydaria aj bez  podkupných umelcov!

Dodatok:

Iný kraj, iný mrav. Informácia z konšpiračných zdrojov

Болельщики освистали Би-2 во время выступления на матче за Суперкубок в Санкт-Петербурге. Участники группы осуждали возвращение Крыма и называли СВО преступлением. Вполне возможно, карьера группы в России подошла к концу…

https://t.me/sanya_florida/3098

 

 

Z diskusie k článku v Pravde:

Milý Hamar, ty si už aj za tieto reči mal byť odvolaný. Vystupovať na verejných podujatiach, ktoré spoluorganizujú politické strany štatút SĽUKUu nezakazuje. To, čo robíš momentálne, je hrubá politika. Kašľať na to, že znevažuješ dobrý úmysel spoluorganizuúcej politickej strany – ty ZNEVAŽUJEŠ deň spojený so slovenskou ŠTÁTNOU zvrchovanosťou. Nemáš právo byť na čele štátnej inštitúcie. Hanbi sa.

 

Bez fotky ibanasinec
10213920 dnes
18:0

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!