Cyklotrasa – poznámka

Keby som informáciu pred pár dňami v rámci reklami v rozhlase nepočul 2x, neuveril by som vlastným ušiam. 500 tisíc € na jeden kilometer cyklotrasy sa mi zdalo až príliš.

Nielen v tejto oblasti je poznať „progresívny“ pokrok. Za mojich mladých čias pre bicykel, rodáci tomu hovorili kolo, stačila poľná cesta pre traktory a ušliapaný chodník. Všetko by bolo fajn, keby tie peniaze, i keď európske, nebolo možné aktuálnejšie využiť,  a chodníky pre cyklistov a kolobežky by neohrozovali chodcov a nekomplikovali život motoristom.  Musíme si zahryznúť do jazyka a zvyknúť si na progresívne riešenia, aby sme neboli prinajlepšom obvinení zo staromilstva.

V Bratislave podľa štatistík používa nie viac ako 3% obyvateľov ako dopravný prostriedok do zamestnania bicykel alebo kolobežku. Percentuálne údaje o zmrzačených dôchodcoch na chodníkoch kolobežkármi a cyklistami nemám, ale viem, že na chodníku sa musím teraz viacej obzerať ako na priechode pre chodcov. Kde sú tie časy uvoľnených prechádzok.

https://spravy.rtvs.sk/2022/05/rezort-dopravy-spustil-prvu-vyzvu-na-vystavbu-cyklotras-vyclenil-na-nu-desiatky-milionov-eur/

Pridajte Komentár