Mochovce

Ceny elektriny názorne – fejtón

Varená pohanka s opraženou cibuľou so slaninou je výborná a veľmi zdravá. K nej  sa hodí najlepšie rajčinový šalát. K tomu treba samozrejme rajčiny, petržlenovú vňať, cibuľu a trochu olivového oleja, soľ, zopár listov bazalky. Dva kríčky rajčín mi rastú na balkóne, petržlen, bazalka tiež. Rozprávku soľ nad zlato ešte nebolo za mojich detských čias zakázané  čítať, a tiež viem, že soľ sa nemá požičiavať, preto soľ máme doma  vždy v zásobe.

Na stále ešte mojom balkóne polievam kvety a zeleninu v duchu prípravy na Green deal – vodou po sprchovaní. Samozrejme nie mydlovou. Aby som mohol pripraviť rajčinový šalát, musím zeleninu dopestovanú za minimálne náklady zaviesť MHD do Kauflandu a poprosiť ich, aby mi ju predali. Prečo by to neurobili. Obchod je obchod. Vrátim sa po dvoch hodinách uťahaný domov a mám triumfálne potrebné komponenty na šalát pripravené v kuchyni. Kaufland zarobil na mnou vypestovanej zelenine na balkóne, ktorú mi milostivo predal za 3 €, za lístok na MHD som našťastie nemusel platiť,1Cena distribúcie nulová, hurá!!  pretože som senior. Konečne si môžeme urobiť rajčinový šalát k pohanke dovezenej z Ukrajiny (netuším dokedy ešte). Obed bol výborný, šalát k nemu mohol byť síce skoro zadarmo, len to by som musel použiť vlastný rozum a ísť z balkónu priamo do kuchyne.

Použitie zdravého sedliackeho rozumu sa podľa pravidiel EÚ prísne zakazuje!

Podrobný recept si môžete pozrieť na stránke https://www.vlada.gov.sk/, alebo na Sulíkovom facebooku, prípadne Európskej komisie.

 

Dodatok

Po napísaní tohto smutného fejtónu ma napadlo, že by som mohol cestu do Kauflandu len predstierať. Poprechádzať sa okolo domu a 3 € vyinkasovať od dôverčivej manželky. Bola by to záloha na pivo s kamarátmi.

Dodatok z 8.9.2022:

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/638855-elektrinu-vyrobime-za-50-eur-a-nakupime-za-1000-eur-co-sa-to-deje/

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/639643-prichadza-velke-stretnutie-ktore-ma-putinovi-zlomit-krk-v-hre-su-revolucne-napady/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

https://www.hlavnespravy.sk/kto-klame-o-cenach-elektriny-krajniak-alebo-sulik/2919610

MIP 124 Velká rána bankéře Síkely! Krach Lehman Brothers je proti ní čajíček! Evropané se nedoplatí!

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Cena distribúcie nulová, hurá!!

Pridajte Komentár