takto končí matovičova vláda

Titanic – fejtón

Bezpečnostná rada štátu na svojom štvrtkovom rokovaní schválila vznik špeciálnej komisie na obnovu dôvery v právny štát. Reagovala tak na napätú situáciu v bezpečnostných zložkách krajiny a zatýkanie vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. 

Všetci tí, ktorí držia palce generálnemu prokurátorovi si vydýchli. Zriadenie takejto komisie nič nevyrieši. Jedine, že by zámerom bolo  poveriť touto úlohou osvedčenú pandemická komisiu. Tá by mohla zorganizovať celoplošné testovanie policajtov, prokurátorov, sudcov, štátnych zamestnancov – všetkých zainteresovaných. Olajno-negatívní by sa museli podrobiť  očkovaniu, ktoré v krátkej dobe modifikuje ich postoje. Tých, ktorí by odmietli testovanie a očkovanie, by dával dole vedec Čekan, ktorý sa už niečím podobným vyhrážal polovici národa.

Súčasnú situáciu mala riešiť priamo vláda, lenže tým, že zriadila komisiu verejnosti dokázala, že nevie ako, alebo sa na riešení v koalícii nevedeli dohodnúť (Pre imidž tejto vlády  je  stále lepšie, keď sa nedohodnú, lebo výsledok takejto dohody bude celonárodná tragédia).

Zriadenie komisie je presne taká istá absurdita, ako keby kapitán potápajúceho sa Titanicu zriadil komisiu, ktorá by mala preveriť nezávadnosť potravín v lodných skladoch. Nemusíme sa až tak zase našej vláde diviť, keď EÚ v časoch nastupujúcej ekonomickej katastrofy razantne presadzuje politiku Green dealu. Čo je, ak využijeme rovnaké prirovnanie, ako keby uvedený kapitán dal zdvihnúť plachty a otestovať alternatívny ekologický pohon lode pár minút pred jej potopením.

Zachráň sa, kto ešte môžeš!

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!