Spomienkový sentiment – fejtón

Nemôžem si myslieť, že minulý režim urobil pre obyčajných ľudí viac ako tento. Je priam rúhanie spomenúť, že čo sa v minulom režime vybudovalo, to tento rozkradol. Postavená na roveň vlastizrady je poznámka, že sloboda slova sa v súčastnosti, nezadržateľne blíži k tej za minulého režimu, a to napriek tomu, že ak  niekde napíšeš alebo povieš niečo, čo je v rozpore  s oficiálnou líniou, ti na dvere nezaklope ŠTB, ale  ich vyvalí NAKA.  Rozdiel je  v  vtom, že musíš byť verejne známy, aby sa to vyplatilo. Ideálne opozičný politik. Hodnota za peniaze aspoň tu funguje.

Držať hubu a krok  je oprášené heslo tejto doby.

Keď niečo nefungovalo, mohol za to v minulej ére  imperializmus a domáci záškodníci.  Teraz to spôsobil Putin. Medzi straníckymi kádrami sa vtedy občas niekto zaskvel s mimoriadnou inteligenciou, teraz musím zápasiť s tým, aby som pochopil, kde sa toľko idiotov v politike našlo.

Aby som nebral do úvahy sprisahanie, musím to pripísať médiam, ktoré, aby nás zbavili záujmu o politiku, nám servírujú stále rovnaké kreatúry.  Obsahom apolitickej politiky je politika bez občanov pre elity. O to tu ide. Roboti nepotrebujú hlasovať.

 

Literatúra

https://www.aktuality.sk/clanok/M5wn9Nq/preco-vidime-minulost-krajsiu-ako-bola-v-skutocnosti-a-preco-sa-spomienky-lisia-od-reality/

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!