Prasce kvičia

Prasce kvičia – fejtón

Vraví sa, že na každú sviňu sa voda varí. Nie preto teraz kvičia. No dočkáme sa, verte.  V tomto prípade ide o vypočítavú svinskú kamufláž, pri ktorej sa netreba ani o krok vzdialiť od válova. „Zabíjať sa  bude v utorok, potom v stredu, …“,  a stále nič. Teraz, keď sa to stalo, zborovo kvičia: „Hospodar-gosudar je mäsiar-vrah“, a to z jediného dôvodu, aby od seba odpútali pozornosť, že pre to, aby sa nezabíjalo, neurobili vôbec nič, len huckali do ďalších  jatiek a pokúšajú sa o to znova a znova.

Teraz, keď sa im to konečne podarilo sa zľakli vlastných činov. Dúfajú, že táto zvuková clona ich zachráni. Momentálne si chrochtajú od spokojnosti, pretože v tom kvičaní nie sú samé. Pridali sa k nim zo strachu a vypočítavosti aj tí, čo ešte nedávno tvrdili, že ten hlavný mäsiar je úplne niekto iný a brúsi si nože v pokoji v ranči za morom.

Podobné odpútanie pozornosti im vyšlo v prípade kovidu. Teraz to, po tomto ich Pyrrhovom víťazstve, skúšajú na nás znova. Nevraví sa síce, že svine kvičia a karavána ide ďalej, ale význam je rovnaký ako v pôvodnej verzii, čo by mohlo našinca potešiť. Lenže ony zatiaľ v rámci toho kvikotu robia všetko preto, aby sme ho museli vnímať ako  lahodný a  uprimný,  pričom to prinajlepšom bude len chlácholiaci a uspávajúci spev Sirén. Treba sa priviazať k stĺpu trpezlivosti a byť v strehu.  Dlho to už trvať nebude.

MALBA O.GREINER ODYSSEUS A SIRÉNY | Aukro
O.GREINER ODYSSEUS A SIRÉNY

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!