Naši teroristi sú dobrí teroristi – fejtón

V diskusii pod článkom v Hlavných správach som si prečítal1dodatočne sa mi tento diskusný príspevok nepodarilo nájsť, že americký generál R. Clark, ktorý nedávno odišiel do penzie z postu veliteľa U.S. Veliteľstva pre špeciálne operácie  sa otvorene vo Washington Post  priznal, ako ešte pred ruskou inváziou cvičili ukrajinské špeciálne jednotky.  Príspevok nemal odkaz, preto som si myslel, že je to, ako inak, dáky výmyseľ, ale nedalo mi, a preto môžem z článku citovať :

 „Gen. Richard Clarke, who is retiring this week as head of U.S. Special Operations Command, explained in an interview how the United States built up its Ukrainian special operations forces (SOF) counterparts in anticipation of a coming campaign against Russian invaders.

“What we did, starting in 2014, was set the conditions,” Clarke recalled. “When the Russians invaded in February, we’d been working with Ukrainian SOF for seven years. With our assistance, they built the capacity, so they grew and they grew in numbers, but more importantly, they built capability,” in both combat assaults and information operations.
To prepare to repel the Russian invasion, each Ukrainian SOF brigade last year created and trained a “resistance company” recruited from the local population in areas such as Kherson, Zaporizhzhia and the Donbas that were likely to be Russian targets. As a result, Clarke said, “If you’re a Russian soldier today, your head must be on a swivel because you don’t know where the threat is. They can’t look at any Ukrainian and know if that person is an enemy.”

This guerrilla war has produced a grim body count among pro-Russian officials in the occupied areas. In the past few weeks, pro-Russian officials have been killed or injured by car bombs, roadside bombs, poison and shotguns“.

Posledný odsek citácie ďalej netreba komentovať, ale neodpustím si aspoň krátku poznámku.

Gen. Clark síce otvorene nepriznal, že trénovali priamo, ako on eufeministicky hovorí gerily, ale iba špeciálne ukrajinské jednotky! Tie však takéto gerily trénovali, ako nás ďalej v spomínanom odseku odvážne informuje.

Nemôžeme mu priamo dokázať, že Američania trénovali tiež ukrajinské špeciálne jednotky, ako majú vychovávať teroristov, napriek tomu, že to musíme mlčky predpokladať.

Aplikujme na tento prípad  zákon tranzitívnosti, ktorý platí pre rovnobežky. Poznáme ho z geometrie hádam všetci.  Pre všetky prípady si ho pripomeňme:

Ak A je rovnobežné s B a B je rovnobežné s C potom aj A je rovnobežné s C. Je jasné ako facka, že aj C je rovnobežné s A, čo je dôležité si  v našom prípade uvedomiť. Neviem, či už niekto úspešne rozšíril platnosť tohto zákona aj na zložité živé systémy, ale mne osobne takáto aplikácia zopár krát vyšla.

V tomto prípade zákon tranzitívnosti iba trochu podporil to, o čom málokto pochybuje: AAmíci trénovali teroristov.  V prípade, že ešte opakovane aplikujeme tento zákon vychádza nám, že oba spomínané štáty sú teroristické. Predsa štát, ktorý trénuje teroristov je teroristický štát, to je jasné ako facka, a pritom o geometrii nemusíme mať ani páru. 

No a teraz k tomu to naše: vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.

Vitajte v teroristickom štáte!

 

Použitá literatúra

https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/08/31/zelensky-ukraine-southern-counter-offensive/

 

POZNÁMKY
  • 1
    dodatočne sa mi tento diskusný príspevok nepodarilo nájsť

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!