Účelová dobročinnosť – poznámka

Nadobúdam dojem, že niektorí ľudia sú verejne dobročinní, len preto, aby získali spoločenské oprávnenie (gebír) ostatných kritizovať a ubližovať im. 

Príkladom z minulosti môže byť Kiska a aktuálne Dubačová:

Bývalá poslankyňa parlamentu, laureátka Hurbanovej ceny Viera Dubačová pri jej preberaní   prítomným tlmočila skúsenosti z ciest po Ukrajine, kde točí dokumentárny film. „Vidím všetky stopy násilia, ktoré ruskí vojaci páchajú na civilnom obyvateľstve. Točím o tom filmy. Chcem sa poďakovať za slobodu,“ uviedla. Vyhlásila, že vlastenci sú tí, ktorí položia životy za vznešené ciele a nie „tajtrlíci“, ktorí zneužívajú Slovenské národné povstanie a ktorí si „na svoje fašistické srdce“ navlečú uniformu.

Zdroj

https://www.hlavnespravy.sk/dva-dolezite-momenty-z-udelovania-statnych-cien-kery-o-utokoch-liberalov-a-urazlivom-vyjadreni-dubacovej/3247498

Citát zo staršieho fejtónu:

„Na Slovensku oceňujeme aj bez nej (Nobelovej ceny) vo veľkom štýle. A to sme tento rok ešte neskončili. Odovzdávame ceny a vyznamenania najmä svojim, pre  ďalší politický rast, legalizáciu toho, čo ostatným vyviedli, povedali a povedia,  ako prostriedok naštartovania  kariéry, a podobne.  Ak nie je vhodná cena, tak ju vymyslíme. V prípade, že si toto niekto dovolí kritizovať pohrozíme mu basou, alebo ho do nej rovno pošleme“.

 

Pridajte Komentár