Šok – fejtón

Na upokojenie amerických daňových poplatníkov musela dnes ráno Pravda povinne informovať, že:„Raketomety HIMARS poškodili strategický most cez Dneper, podľa Putina Kyjev o mier nestojí“. V strategickom moste je pár nových dier, lenže nášmu domu hrozilo totálne zničenie, samozrejme o tom nikde ani slovo.  Nehrozil výbuch plynu, čo by ste očakávali (Našťastie od jesene sa takéto niečo už istotne nemôže stať.  Nebude mať čo vybuchnúť. Komu za to môžeme poďakovať,  je úplne jasné).

Mohlo sa stať niečo oveľa, oveľa horšie:

Zobudil som sa niečo po deviatej, a ako zvyčajne som sa vybral na balkón skontrolovať počasie, pretože rolety boli ako vždy zatiahnuté.

Skoro ma porazilo, keď som uvidel to, čo je na fotografii. Musel som sa ihneď podeliť s bratom o otrasný zážitok. Ten mi obratom odpísal: „Vyves rýchlo bielu, alebo červenú – určite si už zameraný“.  Vtedy mi až došlo , v byte ticho, po manželke ani stopy, že by sa ma chcela takto sofistikovane zbaviť pomocou ruskej nadzvukovej rakety?  Aj keď počas vojenskej prípravy nás na katedre neučili vyvesovanie kapitulačných znamení, reagoval som pohotovo. Hlavou mi preblesklo: Včera sme sa boli  okúpať v Čuňove. Manželka používa skoro červený uterák.  Nestihla ho našťastie uložiť (schovať?), bol poskladaný vedľa dverí.  Pre všetky prípady, človek nevie  kto vyhrá, som na balkóne, urobil takúto inštaláciu a vyslal univerzálny signál11.

V zápätí mi prišla SMS v azbuke:  vaše koordináty boli zo systému vymazané.  Či to bolo zo systému Kindžal, alebo HIMARS neviem.

Uľavilo sa mi. Buchli dvere, manželka prišla domov ovešaná taškami. Podľa vypuklín na taškách to mohli byť kľudne granáty alebo míny. Našťastie nie, bola na trhu. Na obed bude zapekaný karfiól.

Poobede mi ešte volala mama (brat jej preposlal fotografiu môjho balkóna) , či je už v Bratislave povinné vyvesovať ukrajinské zástavy. Chcela upozorniť kamarátku, čo ich tiež čaká.

V meste nešéfuje progresívec ako tu, ale OĽANO.

Nas ne Dogonjat!

 

Dodatky

1/ Mám pred očami scénu s starého českého filmu (Bláznova kronika?) keď „korouhvička“ na veži sa otáčala podľa toho kto v bitke momentálne víťazil, a tak signalizovala domácim, ako sa majú k jednej, či druhej strane správať. Toto ma inšpirovalo.

2/ Keď som manželke vysvetlil, čo spôsobila, veľmi dobre sa zasmiala (na rozdiel odo mňa). Podľa jej slov podobná inštalácia bola veľmi dlho na vani v kúpeľni. Našťastie som si to nevšimol.

POZNÁMKY
  • 1
    1

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!