Predpoveď počasia na tento víkend – fejtón

Otvorím  Hlavné správy a ako prvý vyskočí na mňa článok s názvom:

Predpoveď počasia na piatok

To bude určite fejtón od Lehotského, pomyslel som si a čítam ďalej:

„Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš. Prevažne polooblačno. Teploty 15 až 20 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 11 až 8 a najvyššie denné 17 až 20 stupňov C“.

Nič také, čo by som čakal, tam zatiaľ nebolo.

Tu už snáď niečo nájdem,  pretože sa blížime k inkriminovanému dňu:

Predpoveď počasia pre Slovensko na sobotu  a nedeľu

Sobota: Prevažne oblačno, na severe miestami prehánky. Teploty 19 až 24 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty 11 až 8 a najvyššie denné 21 až 24 stupňov C.

Zase nič. Pozriem do diskusie a tam tiež nič, tak to asi naozaj nebude fejtón.

Takže hurá do toho:

V piatok očakávame v celej Európe silné búrky spojené s nárazovým vetrom, ktoré môžu prejsť až do uragánu, jednoducho počasie, ako keby sa Šimečkovci ženili.

Významne bude ohrozená Praha. Je viac ako isté, že keď sadnete v Prahe do vlaku, budete v ňom trčať až do nedele, pretože železničná trať bude po celej dĺžke zarúbaná.  ŽSR a ŽČR odporúčajú  všetkým uvedomelým progresívnym, ekologicky mysliacim občanom, aby neopúšťali územie Českej republiky aj keď si to Fiala a Čaputová želajú. Je to život ohrozujúce. Tí ekologicky nemysliaci, ktorí sa chystajú ísť autom, skončia v záveji alebo pod padnutým stromom na  Vysočine. 

Letisko v Bratislave a aj vo Viedni bude pre veľmi zlé počasie na 48 hodín zatvorené pre prílety. Odlety budú fungovať a  posilnené budú spoje najmä v nedeľu po ohlásení volebných výsledkov.

Čaká nás  hrozné počasie a to ešte nezačali nad Tatrou hromy a blesky biť. 

Rázne upozorňujeme všetkých mladých voličov, že toto nie sú pre nich predsa posledné voľby, aby zbytočne neriskovali. O päť rokov bude určite priaznivejšie počasie a nič vám nebude brániť v tom, aby  ste to Pelegrinimu spočítali.

Nič neriskujte, predstavte si ako sa s rukou v sadre zle mobiluje a jazdí na kolobežke.

Váš  SHMÚ

 

 

 

 

 

 

 

Pridajte Komentár