Porcovanie Ruska? – kulinárky fejtón

To, že v Hlavných správach majú ruských agentov,  je  notoricky známe, ale moje maily čítajú aj našepkávači v Bielom dome! Agenti sú jednoducho všade.  Včera som napísal priateľom: „Anglosasi  by boli šťastní, keby sa mohli dohodnúť s Čínou a rozdeliť si Rusko. Určite na tom pracujú, za spoluprácu jej pustia Tajwan“, a dnes sa dozvedám z jedného konšpiračného zdroja, že Biden bude telefonovať  s Si Ťin-pchingom.

Pre istotu som si túto informáciu overil.  „Pravdivý“ zdroj tiež včera zverejnil:  Americký prezident Joe Biden bude v piatok telefonicky hovoriť s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Jednou z tém bude aj ruská invázia na Ukrajinu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na Biely dom.

Moje maily teda žiaden zahraničný agent nečíta. Uľavilo sa mi.  

Nutnosť ovládnuť a rozdeliť Rusko je historická úloha. Nie je to tak dávno, čo smutne preslávená ministerka zahraničia pôvodom z Čiech vyhlásila, že je veľmi nespravodlivé, aby jedna krajina mala také veľké prírodné bohatstvo.  Nože sa brúsia a slinky tečú už roky, preto treba nožíky dosť často meniť, lebo po čase  zostane   len rúčka a tá sa nedá pri krájaní zmysluplne využiť. Chuť neprešla, ale mimoriadne vzrástla v posledných týždňoch po magickom dátume 22.02.2022. Vtedy sa mi znova začal vynárať z hĺbky pamäte obrázok, ktorý som prvý krát a naposledy videl v stredoškolskej učebnici histórie:

delenie Poľska
Delenie Poľska

Nie je to tak dávno, čo som sa dozvedel o vycestovaní delegácie V4  vlakom do Kyjeva. „V čase vojny na Ukrajine do Kyjeva?“, pomyslel som si, to sa asi pripravuje mega sakrálna obeť, aby bol dôvod na rozpútanie vojny z Ruskom. „Potom mali ísť radšej lietadlom a komplet všetci a zobrať aj Zuzu, bol by pokoj“, reagoval jeden diskutér pod článkom, kde sa informovalo a tejto spanilej jazde „významných“ svetových politikov. Premiér ani Zuza, ako som sa neskôr dozvedel, vo vlaku neboli. Oficiálnym dôvodom cesty bola podpora Zelenského.  Lenže tých zopár fotografií, ktoré boli oficiálne zverejnené, hovorí o niečom inom. 

Okolo samotnej cesty, či už smerovala do Kyjeva, alebo do filmového štúdia v Poľsku, a ktorá pripomínala cestu V. I. Lenina do Ruska, bolo vyslovených niekoľko konšpiračných teórií. Úvodná fotografia delegácie V4 nad mapou mne pripomenula spomínaný ilustračný obrázok z učebnice histórie. V Kyjeve sa delilo, ale nie Poľsko ani Rusko, ale Ukrajina. Fiala  utrie nos, Zakarpatsko nedostane a usmievať  sa bude najmä Orbán, ktorý zostal doma, neriskoval, že bude sakrálne obetovaný, no aj tak dostane svoj kúsok Ukrajiny.

Držme palce, aby sa pri tom geopolitickom krájaní, nožík nešmykol a nerozrezal „túto krajinu“ na tri časti.

 

Zdroj:

——– Preposlaná správa — Forwarded Message ——–

Predmet: Z Telegramu
Dátum: Thu, 17 Mar 2022 11:17:38 +0100
Od: ….

Ahoj, Anglosasi  by boli šťastní, keby sa mohli dohodnúť s Čínou a rozdeliť si Rusko. Určite na tom pracujú, za spoluprácu im pustia Tajwan.  Jaro

‼️ Hovorca čínskej misie pri EÚ odpovedá na otázku o vyjadreniach lídra NATO o Číne.
O: Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg včera povedal, že akákoľvek ruská podpora, vojenská podpora alebo akákoľvek iná podpora skutočne pomôže Rusku viesť brutálnu vojnu proti nezávislému suverénnemu štátu, Ukrajine a pomôže mu pokračovať vo vedení vojny, ktorá prináša smrť, utrpenie a veľkú skazu. Uviedol tiež, že Čína ako člen Bezpečnostnej rady OSN má povinnosť skutočne dodržiavať a ctiť medzinárodné právo a pripojiť sa k zvyšku sveta v odsúdení ruskej invázie. Aký je váš komentár?
Odpoveď: Príslušné pripomienky sme vzali na vedomie. Číňania dokážu plne pochopiť bolesť a utrpenie iných krajín, pretože nikdy nezabudneme, kto bombardoval naše veľvyslanectvo v Juhoslovanskej zväzovej republike. Nepotrebujeme prednášky o spravodlivosti od porušovateľa medzinárodného práva. Ako pozostatok studenej vojny a najväčšia vojenská aliancia na svete pokračuje NATO v rozširovaní svojej geografie a rozsahu operácií. Akú úlohu zohralo pri nastolení mieru a stability vo svete? NATO sa musí dôkladne zamyslieť.

 

 

 

image.png

https://www.dnes24.sk/svet-o-slovensku-zbytocny-stat-ktory-treba-rozdelit-medzi-cechov-a-madarov-412970
 
 
 
 
 
 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!