Malová progresívne maľuje – fejtón

Teraz, keď Fico jednoznačne vyhral voľby, svedkovia Šimečkovi sa nás snažia presvedčiť o tom, aké by to bolo úžasné, keby vládu zostavoval progresívec Šimečka so svojimi odborníkmi. Robia to nenápadne až podprahovo.

Za všetko jeden skromný príklad.

Politologička prof. T. Malová vyrukovala s tézou, že v koalícii s Ficom, by hral Pelegrini druhé husle, ako keby v spojení s PS by nehral  na ešte menej využívaný nástroj – bubon.  Síce mohol by si  kedy-tedy   buchnúť (nie päsťou na koaličný stôl), ale najviac zrejme pri rozpade takejto koalície, vtedy by jej určite nonšalantne odbubnoval rozchod. Malová vykresľuje Fica, ako politického zloducha, Pellegrinimu ťahá pod nos medové motúzy a dúfa, že ho takto pomôže nalákať do progresívneho košiara. Táto politologička tiež dnes v rozhlase kritizovala malý počet žien, ktoré sa  dostali do parlamentu. Podľa nej je to tým, že Slovensko je stále ešte na rozdiel od moderného sveta patriarchálne a ženy na Slovensku sú mužmi utláčané. Podľa jej slov sa jedine PS  problém nedostatku žien v politike podarilo unikátnym spôsobom napraviť tzv zipsovým spôsobom – na kandidátke PS sa striedajú ženy s mužmi (ozaj muži so ženami?).  Zabudla však upozorniť na riziká takéhoto prístupu. Pripomeňme si geniálnu T. Stohlovú, ktorá podľa Denníka N by mala byť ministerkou životného prostredia vo vláde, kde by figuroval aj Pellegrini, ako predseda parlamentu. Jej vedomosti, zo životného prostredia musia byť veľmi zábavné. Keby vás zaujímali vedecké kvality Malovej, pretože v článku v Pravde sa nemohla predviesť v celej progresívnej kráse, vypočujte si jej prednášku. Treba obdivovať každého, kto na tejto jej  profesorskej prednáške vydržal a nemuseli ho priviazať. Študentov mi je ľúto, ale keď chcú mať pokrokové politologické vedomosti, musia niečo vytrpieť. Dnes v rozhlase hovorila celkom plynule, zrejme nabrala istotu, že predsa len Šimečka  neodolá mediálnemu tlaku a rozhodne sa vládu s Pellegrinim zostaviť a voliči Smeru, SNS a Hlasu to zožerú aj s navijakom. Malová bude mať pocit, že premaľovala výsledky volieb.

 

Dodatok

Dúfam to niekto spracuje, ale za posledné desaťročie, čo sú ženy tlačené do politiky na základe pozitívnej diskriminácie, spôsobili väčšiu katastrofu, ako muži stihli od konca druhej svetovej vojny.

Pridajte Komentár