Ako naštvať premiéra – fejtón

Musím vás sklamať, nechcem naštvať nášho. Toho nič nenaserie, prečo by aj malo, veď  sa jedná o vyvoleného štátnika, filozofa, ktorý s mobilom v ruke prijíma rady, podľa jeho slov, od „ducha svätého“. Zabudol však verejnosti prezradiť, že ten duch mu volá z čísla 666. Mám ambíciu naštvať toho u našich protinožcov.

O šport sa vôbec nezaujímam (nevenujem sa pasívnemu športu pred televízorom) a bolo to tak aj v čase, keď  šport reálne plnil svoju celospoločenskú funkciu:

https://www.aspi.sk/products/lawText/1/26671/1/2/zakon-c-71-1952-sb-o-organizacii-telesnej-vychovy-a-sportu/zakon-c-71-1952-sb-o-organizacii-telesnej-vychovy-a-sportu

§ 1.
Telesná výchova a šport ako významná složka kultúry je v ľudovej demokracii neodlučiteľnou súčiastkou socialistickej výchovy. Jej úlohou je predovšetkým udržovať a zlepšovať zdravie ľudu, zvyšovať jeho telesnú a brannú zdatnosť a pracovnú výkonnosť a vychovávať k odhodlanosti a chrabrosti pri obrane vlasti a jej ľudovodemokratického zriadenia v duchu socialistického vlastenectva, ako aj v boji za udržanie svetového mieru.

 

V súčastnosti, od novembrového prevratu aj v tejto, ako už skoro každej oblasti života štátu, prevláda filozofia, čo nemáme, to si ľahko kúpime. Nákupom žoldnierov, gladiátorov (nie plagiátorov tých máme dosť) zo zahraničia sa štát ľahkovážne zbavil jednej dôležitej svojej povinnosti, ale aj zásadnej podmienky pre svoju existenciu – výchovy zdravej bojaschopnej generácie. Podobne to je aj s lekármi, vedcami, vodičmi autobusov, remeselníkmi atď. Nakoniec jediné, čo bude dôležité je, aby sme tu mali dostatok začmudených lojálnych voličov. Z národných mužstiev sa stávajú medzinárodné a postupne mužstvá Spojených štátov afrických. Toto platí samozrejme zatiaľ pre šport. Akú motiváciu, šancu majú mať mladí ľudia, keď majú minimálnu nádej sa dostať do športovej reprezentácie, exkluzívnej vedeckej inštitúcie1 Pre porovnanie si pozrite „personálne obsadenie“ Riadiace stredisko misií NASA pri niektorom štarte rakety projektu Apollo a  pristátie sondy na Marse minulý rok., keď v minulosti mali konkurenciu v rámci krajiny, teraz musia konkurovať celému svetu? Niekto si môže povedať, že je to prirodzené – trh práce a konkurencia.

Nesmieme  byť prekvapení, že v prípade živelnej pohromy, alebo inej katastrofy nebudeme schopní primerane reagovať, o vojne s našim „úhlavným“ nepriateľom Ruskom ani nehovorím.  Stačí si vybaviť chaos, ktorý tu vládne od začiatku tzv. koronakrízy, to je tiež dôsledok kvality výchovy2Likvidácia národného školstva, vplyv NGO, inklúzia, odnárodnení učitelia, základné školstvo, stredné školstvo v rukách nevyspytateľných poslancov obcí, povolanie učiteľa podobne ako lekára prestalo byť poslaním..

Problémy, ktoré má Djokovič  s účastnou na Australian Open som len registroval – občas zaznamenal periférnych zrakom, keď som prezeral iné závažnejšie témy.  Stále som mal problém, vzhľadom na moje vedomosti  z „televízneho športu“, s tým, ako to vlastne je s tou účasťou Djokoviča.   Chápal som to zhruba takto: Ak nepôjde Djokovič do Austrálie nahradí ho Novak, ten Novak je  jeho  teamový kolega. Novak je zaočkovaný, Djokovič nie. Mal som z toho jedným slovom guláš.

Nedávno som chcel pochopiť výrok jedného nášho politika. Jeho absurdnosť sa podobala tomu, čo som počul dnes večer z úst iného tiež politika, a ktorý ako dôkaz uviedol, že Obranná  dohoda s USA sa prerokúvala transparentne, pretože inak by generálny prokurátor Žilinka nemohol mať toľko pripomienok.  Oba tieto výroky svedčiace o argumentačnej úrovni našich politikov zazneli v televíznej diskusnej relácii. Ak nájdem niekedy odkazy. Určite ich pripojím.  Vtedy,  pred pár dňami mi hlave zahrkotalo a uvedomil som si, že Novak  Djokovič je jedna osoba s ktorou sa pohráva  koronafašizmus v Austrálii. Vtedy sa mi tiež všetky informácie v hlave spojili a konečne sa môj spravodlivý hnev mohol upriamiť správnym smerom. Cítil som, že je veľmi málo pravdepodobné a bude musieť stať zázrak, aby Djokoviča pustili na kurt. Režim v Austrálii by riadne utrpel, keby toto dovolil.

Súčasne ma zamrzelo, že som sa tenisu dostatočne nevenoval. Možno by sa mi podarilo vyhrať toto Australian Open a pri odovzdávaní trofeje, by som triumfálne vyhlásil, že som hral za dvoch Novaka a Djokoviča a celá táto trofej a sláva patrí aj s finančnou odmenou Djokovičovi. Predstavil som si tie ksichty potomkov z Británie do Austrálie deportovaných  zločincov, ktorí sú teraz politikmi. No toto moje denné smenie prerušil, tentoraz nie výrok geniálneho slovenského politika, ale dáky hlas z vnútra: „Ty predsa nie si zaočkovaný, teba by na kurt nepustili“.

Po tejto ľadovej sprche mi ostáva len dúfať,  že skutočný víťaz Australian Open bude natoľko empatický a odvážny, že  môj sen zrealizuje. Od dnes  šport sledujem, konkrétne  tenis.

 

Poznámka:

1/ Pre porovnanie si pozrite „personálne obsadenie“ Riadiace stredisko misií NASA pri niektorom štarte rakety projektu Apollo a  pristátie sondy na Marse minulý rok. Zábery sú na internete. Je to niečo podobné, ako keď si pozriete zábery Paríža vo filme z roku 1970 a zo súčastnosti.

2/ Likvidácia národného školstva, vplyv NGO, inklúzia, odnárodnení učitelia, základné školstvo, stredné školstvo v rukách nevyspytateľných poslancov obcí a miest, povolanie učiteľa podobne ako lekára prestalo byť poslaním, presadenie myšlienky, že VŠ má byť v každom väčšom meste, lietajúci profesori, postupná strata kontroly štátu nad vzdelávaním atď. V najbližšej dobe v rámci zvyšovania vzdelanostnej úrovne populácie môžme podľa vzoru USA počítať s legalizáciou pozitívnej diskriminácie, ktorá aj tak v skrytej forme u nás existuje. Čo bude ďalší klinec do rakvy nášho školstva a celej spoločnosti. Všetko toto je v rukách vlády a teda voličov.

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Pre porovnanie si pozrite „personálne obsadenie“ Riadiace stredisko misií NASA pri niektorom štarte rakety projektu Apollo a  pristátie sondy na Marse minulý rok.
  • 2
    Likvidácia národného školstva, vplyv NGO, inklúzia, odnárodnení učitelia, základné školstvo, stredné školstvo v rukách nevyspytateľných poslancov obcí, povolanie učiteľa podobne ako lekára prestalo byť poslaním.

Pridajte Komentár