Výsadok NATO v Lábe – fejtón

My sme si nezodpovedne užívali  tropické leto a len zopár vybraných zodpovedných politikov dostalo diskrétnu informáciu, že sa ich začne zima pýtať, čo robili v lete. Preto zdvihli oči od vojenských máp, kde plánovali ďalšiu úspešnú ofenzívu so zvyškami Ukrajincov proti Rusom, v kolektíve sa poradili a slovami Uršulky oznámili ich rozhodnutie: „Najprv úsporné opatrenia, potom plynová solidarita“.

Samozrejme vtedy zopár kolónii vypovedalo poslušnosť, my sme vtedy medzi tých nesolidárnych odvážlivcov nepatrili.  Odvtedy sa však veľa zmenilo.  Kotlebovci nehlasovali za odvolanie nášho vodcu – Igora Matoviča a OĽANO vládne do týchto dní.  Stručne sa ich postoj dá popísať slovami, že pre nich je najväčším nepriateľom imperiálny progresívny fašizmus, ktorý má centrum u nás v Prezidentskom paláci.  Teraz v novembri, keď sa podľa očakávania ochladilo, už nielen zopár spomínaných odvážlivcov, ale nezanedbateľné množstvo, sa začalo búriť. Politici po sebakritike temer dobrovoľne navrhli, že môžu byť osobne monitorovaní na dodržiavanie úsporných opatrení. V ich rezidenciách sa začala merať teplota, zisťuje  sa spotreba pohonných hmôt, koľko toho pojedli, vrátane na recepciách a podobne.  Vznikla stránka Brusel nahlas, kde si každý mohol nájsť,  ako politici šetria.

Na chvíľu to pomohlo, ale len vo sfére verejnej mienky. Plynu a elektriny nepribudlo, vonku teploty stále klesali.  Vtedy nastúpila druhá časť opatrení: Plynová solidarita. To sa ale nemalo stať.  Začalo platiť pravidlo silnejšieho.   Nemci arogantne pripomenuli, že sú motorom Európy a ten potrebuje najviac plynu. Mali sme mu preto odovzdať naše zásobníky.   Hrdinsky sa  vzoprel náš premiér. Vyhlásil: „Svoje si nedáme, cudzie nechceme“. Toto sa stalo len pred pár dňami a včera, to nik nečakal, čo písali konšpiračné denníky.  Dokonca sa pridala aj Pravda, že 7.11.2022 v ranných hodinách pluk výsadkárov NATO obsadil Láb – malú dedinku neďaleko Malaciek, kde je najväčší zásobník zemného plynu. Slniečkárske média informovali, že išlo o spojenecké cvičenie na Záhorí, ktoré bolo odsúhlasené našou vládou.  Už podvečer som sa ale dozvedel, že ani jedna strana nemala pravdu. Výsadkári boli zrejme omylom zhodení nie na Láb, ale na mestečko Strážnice na Morave, kde ich doteraz zháňajú po vínnych sklepoch v širokom okolí. Jedna odvážna skupina prenikla so zabaveným motorovým vozidlom do slovenskej Skalice a tam sa „zakopala“  vo vínnej pivnici, ktorá patrila zhodou okolností môjmu priateľovi, bývalému vojakovi z povolania, tiež  priateľovi Ameriky a nepriateľovi Ruska a Smeru. On  sa mi nezabudol ešte zahorúca pochváliť, ako v bezpečí jeho pivnice rozoberali strategické dopady pôsobenia spojeneckých síl na našom území, a ako  presviedčal tým, keď prišla po nich hliadka, že každý spojenecký vojak na našom území znamená väčšiu ochranu Slovenska a jeho osobne pred spomínanými nepriateľmi.

Takto teda plynová solidarita utrpela na pár dní porážku. Aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá. Vďačiť za to môžeme zrejme Trussovej – bývalej ministerke zahraničia a neúspešnej kandidátke na premiéra, ktorá sa stala pre svoje skvelé vedomosti a to najmä so zemepisu11 generálnou tajomníčkou NATO. Ona osobne údajne naplánovala a riadila túto akciu. Len stále mi vŕta v hlave, či výsadok, ktorý smeroval na Láb a jeho cieľom bolo ovládnutie zásobníkov s plynom, nebol napriek všetkých mojim informáciách úspešný. Nebol výsadok v Strážnici len na odpútanie pozornosti a výsadkári NATO už skutočnosti kontrolujú Láb a naše zásoby plynu?  Čo ak výsadok neriadila generálna tajomníčka – ktorá neovláda zemepis, ale dáky domáci zradca. Spomína sa dokonca, že to bol minister obrany osobne.

Uvidíme. Zajtra si pustím plyn, ucítim, kde ja pravda.

 

Dodatky:

  1. https://www.trend.sk/spravy/kremel-chybne-vyjadrenie-trussovej-dokazuje-nerozumie-konfliktu-ukrajine

„Podľa nemenovaných zdrojov ruského denníka Kommersant Trussová počas štvrtkového rokovania so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, ktoré sa konali v Moskve za zatvorenými dverami, uviedla, že Británia nemôže nikdy uznať ruskú zvrchovanosť nad Rostovskou a Voronežskou oblasťou. Následne ju musela opraviť britská veľvyslankyňa v Rusku Deboraha Bronnertová, ktorá jej pripomenula, že obe oblasti sú súčasťou ruského územia.

Trussová neskôr v rozhovore pre iný ruský denník uviedla, že sa domnievala, že Lavrov hovorí o ukrajinských oblastiach“.

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    1

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!