Komisárka EÚ údajne brala úplatky od farmafiriem – fejtón

„Stelle Kyriakides, komisárke EÚ pre zdravie a bezpečnosť potravín, pribudla na súkromnom účte suma 4 milióny eur“.

 

Táto informácia sa dnes objavila v Hlavných správach. Komisári EÚ sú predsa neúplatní! Aj tak si myslím, že všetko to, čo sa o týchto osobnostiach hovorí  napr. že  v mladosti boli ľavicoví extrémisti, brali úplatky, viedli nemorálny život, predkov mali  fašistov a nacionálnych socialistov, opíjali sa na verejnosti, chcú našu kultúru a vieru, rasu zlikvidovať pomocou migrantov (neviem našťastie z pamäti všetky tieto údajné poklesky vymenovať), je dôsledok nepochopenia toho, ako sa treba pripraviť na kariéru na vrcholných postoch EÚ. Ako  napr. šéfka ECB by mohla byť na takom poste so škvrnou úplatkárky? Ako  Uršula o ktorej sa vraví, že ako ministerka obrany zlikvidovala Bundeswehr, by mohla zastávať svoj terajší post?

Uvedomme si jednu vec a pochopíme, prečo je to tak.

Predtým si, ale položme otázky: Ako zistíme, aký by bol život bez armády, ako by to pocítil rozpočet? Mohol by policajt bez poznatkov o zlodejoch proti  ním úspešne bojovať? Nepočuli ste, alebo nevideli film, ako sa agenti infiltrovali do zločineckých organizácii? O to tu presne ide. Celá Európa je prerastená zlom, ktoré bez jeho intímneho poznania  nemôžu predsa komisári EÚ  efektívne potierať. Toto je ozajstné vysvetlenie!

Pani komisárke prišlo na účet údajne 4 mil eur, zle jazyky tvrdia, že jedna zmluva s farmafirmou – jeden milión. 

Mrkol som sa preto na Stellu cez vyhľadávač po tom, čo som márne čakal, že v rámci čítania zo zahraničnej tlače v rozhlase sa niečo dozviem na jej obranu.

Bola tam jediná informácia, čo trochu súvisela s témou, no práve dokazovala opak. Pani komisárka sa nespráva korupčne, ale naopak protikorupčne:

https://corporateeurope.org/en/2019/09/new-commission-shadows-corruption-and-conflicts-interest

„According to media reports, both Portuguese Commissioner-designate Elisa Ferreira and Cypriot commissioner-designate Stella Kyriakides have sold their shares (in Portuguese supermarket and shopping center chain, SONAE, and coffee company, Starbucks, respectively). Others should be able to do the same“.

Samozrejme, aj toto sa dá negatívne interpretovať – už čakala hotovosť,

a prečo by sa mala ďalej angažovať v takej firme, ako je napr. Starbucks, ktorú podozrievajú z nekalých praktík voči malým konkurentom, mobingu a pod.

Tuším, ako mi niekto nabúra moju koncepciu prípravy kádrov na najvyššie posty EÚ tvrdením, že u nás  zavreli inšpektora potravinovej a veterinárnej správy Petra D.  za 5kg ryže na 5 rokov. Moja odpoveď je jednoduchá:

Počuli ste niekedy o komisárovi Petrovi D.?

 

Uršula a vojaci naposledy v uniformách Zdroj:https://zpravy.aktualne.cz/nemecko-armada-bundeswehr-ursula-von-der-leyenova-ministryne/r~2c98e43e363a11e782e8002590604f2e/r~f6e27b949cca11e9bb450cc47ab5f122/

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!