Z gauča do ulíc – fejtón

„Pozývame bez rozdielu. Z pohodlia gauča a tichým reptaním sa nič nezmení, ideme do ulíc!“ , takto nás nelichotivo pozýva expremiér na protivládny míting 20.9.2022. Ak by nebol opakovane premiérom tohto štátu, beriem to ako fakt bez uštipačných poznámok:

Ale pán Fico, za súčasný stav spoločnosti ste zodpovedný najmä Vy.  Nebyť vašej politiky, nebol by tu Matovič, Heger, Čaputová a spol.1Nenarodil som sa v deň nástupu nášho momentálneho vodcu k moci. Mám presne o pár rokov viac ako pán expremiér, preto si už niečo pamätám. Samozrejme, že beriem do úvahy tlak vonkajšieho a vnútorného prostredia na Vás, ale povedzme si úprimne, dalo sa urobiť podstatne viac. Dva roky Matovičovej éry stabilizovali, tvorivo rozvinuli, obohatili o nové prvky to, čo  ste mali vykoreniť a zmeniť.  Poďakujte v tichosti tvorcom koronakrízy, Zelenskému, Lajnovej a všetkému, čo s týmito menami súvisí, a tiež asi genetikou zapríčinenému nedostatku vodcov v našom národe, že ste a dlho asi budete, jediná politická osobnosť, ktorá nás môže vyviesť tohto bahna. 

Na míting preto určite prídem.  Ale už, keď vyženiete ľudí z gaučov na ulice, robte všetko preto, aby  po tomto mítingu  ukojení a iní zase rozčarovaní sa na tie gauče natrvalo nevrátili.  Preto asi nebude stačiť si tam ponadávať na túto vládu, pripomenúť všetkým, čo nás pod jej vedením ešte čaká, akou zločineckou organizáciou je NAKA a podobne. Nik už nechce počúvať o predčasných voľbách bez objasnenia ďalšej perspektívy, je to veľmi nebezpečné. Ľuďom treba ukázať, že Vám nejde iba o moc.  Radi by  si vypočuli od Vás aspoň rámcovo cestový poriadok, ako odísť z tohto bordelu. Tento míting môže byť posledná šanca, na zorganizovanie a usmernenie ľudí. Keď príde hlad a mráz rozzúrené davy zmätú všetkých, ktorí sa kedy zjavili v politike.  Bolo by preto veľmi vhodné pre upokojenie más, že dáte verejný prísľub, že budete nekompromisne presadzovať priamu demokraciu.  Toto nekonečné naháňanie ľudí na referendá vopred odsúdené na neúspech, nemá úroveň a pripadá mi ako návnada pre závodných chrtov, alebo mrkva pred somárom.

 

Na doplnenie pozri:

Vyčerpaný Fico? – fejtón

https://fb.watch/fBHJbQERmZ/

Sedeli tiež na gauči, vypočuj si 12 minútu

 

POZNÁMKY
  • 1
    Nenarodil som sa v deň nástupu nášho momentálneho vodcu k moci. Mám presne o pár rokov viac ako pán expremiér, preto si už niečo pamätám.

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!