Vianočné trhy v Bratislave 2020 – fejtón

Neboli ste na vianočných trhoch v Bratislave? Škoda.

Vianočný punč značky Pfizer priamo do žíl vám dajú členovia pandemickej komisie osobne. Budete mať šancu takto ich konečne na vlastné oči spoznať.

Vyvrcholením bohatého kultúrneho programu je každý deň až do sviatkov vystúpenie genderovo vyváženej tanečnej skupiny Horeibarúško.

Na miesto odstránenej sochy ochrancu Bratislavy rytiera Rolanda /musel ísť preč, pretože odťal ruku rytierovi tmavej pleti, ktorý si chcel od neho v nevhodnej chvíli požičať sedlo/, bude 23.12.2020 slávnostne odhalená socha záchrancu Slovenka, nášho milého vodcu.

Pred Jezuitským kostolom cez vianočné trhy pravidelne stáli poličky s nepotrebnými knihami, bola to moja atrakcia č. 1. Doniesol som si domov pár zaujímavých kníh. Tentoraz tam konečne budete môcť si pozrieť postupové práce našich vrcholných predstaviteľov. Žiaľ domov si ich vziať nemôžete. Obavy organizátorov z možného poškodzovania autorských práv sú namieste.

Vyvrcholením posledného večera vianočných trhov, krátko po odhalení pamätníka vodcovi, bude zhodenie sochy Rolanda z mosta do Dunaja s troma priviazaným popieračmi koronavírusu.

PS. Keby ste si chceli z deťmi pozrieť Betlehem, nehľadajte ho. Na jeho mieste stojí z podnetu pána primátora dúhový snehuliak, ako symbol veľmi pestrých zajtrajškov.

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!