Tajný dodatok – fejtón

Poniektorí si vydýchli a niektorí ….  Podľa nikdy nie Pravdy: Kríza je zažehnaná: Vláda a lekárski odborári sa dohodli, vyriešili aj platy.

„Kríza je zažehnaná, nečaká nás kolaps nemocníc, dohodli sme sa. Našli sme zhodu aj na ôsmom bode memoranda, je to najväčší kompromis, aký sme mohli dosiahnuť,“ vyhlásil premiér s tým, že vláda ustúpila pri požiadavke Lekárskeho odborového združenia (LOZ), ktorá si vyžiada 40 miliónov eur. V platnosti zostáva aj stabilizačný príspevok pre ostatných zdravotníckych pracovníkov.

 

Od 1. januára budúceho roka plat neatestovaného lekára podľa predsedu vlády stúpne na 1,5-násobok priemernej mzdy na Slovensku a za každý rok praxe získa 0,015-násobok priemernej mzdy. Plat atestovaného lekára dosiahne 2,5-násobok priemerných zárobkov na Slovensku a za každý rok praxe 0,025-násobok priemernej mzdy, najviac za 30 rokov. Od 1. januára 2025 sa pri atestovaných lekároch zvýši koeficient za roky praxe z 0,025 na 0,03. „Dnešok je o dohode,“ dodal premiér Heger.

Elita národa, ako ironicky poznamenal Matovič,  dostala, čo si zaslúžila aj od Matoviča aj od Hegera, ktorí sa  zahrali na dobrého a zlého policajta.

Uvidíme ako budú reagovať, pekári, hasiči, upratovačky, hajzelbaby a v konečnom dôsledku hrobári.

Všetko by to bolo formálne v poriadku, keby nevyplával na povrch tajný dodatok  memoranda podpísaného vládou s lekármi. Nemýľte sa, nejde o dodatok, aký údajne  podpísalo nedávno Rusko s Čínou – o vzájomnej vojenskej pomoci v prípade vojenského napadnutia jednej zo zmluvných strán.

Lekárom sa málilo.  Stále je to, čo dostanú pre nich almužna za  robotu, čo ich čaká. Hypokratova prísaha je  predsa iba súčasť rituálu počas promócií.

Pacienti zatiaľ žiaľ neubúdajú.  Výsledky koordinovanej propagácie, nútenia do „vakcinácie“ lekármi a vládou proti kovidu sa dostavia neskôr.

Preto v tajnom dodatku je potvrdené, že dôchodky sa v žiadnom prípade nezvýšia. Ostatné urobí inflácia. Dôchodcovia pokapú od hladu, alebo v lepšom prípade pomrznú.

Mladí s hypotékami po liečebnej hladovke a otužovaní  v nevykúrených bytoch, bez  celodenného čumenia do mobilov  budú určite zdravší. Čo nedosiahla osveta, to sa teraz určite podarí.

Pacientmi budú iba notorickí hypochondri a s tými si naša lekárska elita za úprimnej asistencie pani kňažnej, ľahko poradí (Česky vojak, dobry vojak – mrtvy duchodce, dobry duchodce).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!