Prechádzka pri Ženevskom jazere – investigatívny fejtón

Joe a Vladimír Vladimírovič sa prechádzajú po nábreží Ženevského jazera

Joe, ten nápad mať oddelené tlačovky bol výborný.  Škoda, že ste to pustili do éteru.  Mohli sme sa dohodnúť iba my dvaja. Bola by to dokonalá pomsta novinárom – celej tej bande, ktorá nám kladie blbé otázky a ešte poprekrúca naše precízne odpovede. Prepáč, dojem donalda,  tak teraz doma hovoríme burgeru, hladný som ako vlk, keď nám nedovolili spolu si poobedovať. Vladimír, tá predstava, aký krásny chaos by sme im vyrobili, je nesmierne lákavá. Musím sa ti ale priznať, že je za tým Donald, tentoraz dúfam chápeš, nie ten burger.  Nám obom už je dávno jasné, že sa dohodneme. Ale keby som po tvojom boku na tlačovke vyhlásil: od dnes je nás vzťah k Rusku taký vrúcny, ako ho malo napríklad Československo pred tým nešťastným 68 rokom, obvinil by ma, že si ma zhypnotizoval. Takto podľa našej dohody som presne prečítal, čo sme spolu v tej knižnici vo vile La Grande spísali.

Joe a Vladimír Vladimírovič v knižnici vily La Grande

Vojenský atlas, ceruzka a pero – základné nástroje svetového mieru

Bolo výborné mať po ruke  aj ten veľký vojenský atlas sveta. Spoločne sme vyškrtali všetky základne. Joe, tu by som ťa jemne opravil, vyškrtal si a dvakrát sa ti zlomila pri tom ceruzka. Spomínam Voloďa, nedovolili mi v ňom škrtať mojim, i keď prezidentským perom. Ale tých agentov GRU si gumoval ty. Samozrejme gumoval, ale iba symbolicky, v atlase predsa neboli vyznačení. Tie figúrky, ktoré si si pomýlil a spojil s našimi agentmi, to bolo vtedy, keď sme kvôli názornosti pozerali spoločné fotografie lídrov EU, G7,NATO, aby sme si pripomenuli najmä tvojich spojencov a ty si vtedy poznamenal, že tie figúrky, vygumované hlavy, už nepotrebujeme. Aha, už si spomínam, vtedy si, Vladimír, spomenul toho na stoličke, z krajiny, kde majú dobré pivo, že má občas jasné chvíle.

Mier sme zabezpečili, a čo ďalej

Vladimír, je to za nami, s tými sankciami to bol blbý nápad. Hneď ma to napadlo, že Rusov vrhneme iba do náručia Číny a teraz, aby som rozmýšľal, ako im vykrútime ruky, aby vás pustili z objatia. Nemáme však obaja problém, čo s tými ušetrenými peniazmi na zbrojenie? Nastane blázinec. Nebolo celkom rozumné, že sme súčasne, ako sme sa dohodli klepnúť po prstoch farmafirmám, sme sa neuvážene dohodli tiež na vyhlásení o skončení kovidovej pandémie . Ako udržíme poriadok vo svete bez strachu? Joe, neboj sa, niečo nás možno, než skončíme túto pracovnú prechádzku, napadne.

Ktorá lepšie vyzerá Jen alebo Maria
Jen Psakiová
Ktorá lepšie vyzerá Jen alebo Maria
Maria Zacharovová

Stále mi ale vŕta v hlave, či nie je aj iná príčina oddelených tlačoviek, Joe. Vladimír, čo znamená ten tvoj záhadný  úsmev? Viem, že sa niečo šuškalo v súvislosti s mojou tlačovou. Tiež mám isté informácie. Dúfam ide iba o jej externé parametre, Vladimír. Zacharovová je rozhodne krásna ruská žena a nesmierne múdra, čo o Psaki sa nedá povedať. To si ma tentoraz nahneval, aj po tom všetkom na čom sme sa dohodli, nemôžem súhlasiť. Pracovala pre Baracka, vedela zachrániť situáciu, niekedy aj tvár celých USA. Zacharová nemá zmysel pre humor, nikdy nikoho na tlačovke nerozosmiala, skôr naopak. Jen Psakiová je jednoducho jednotka v svojej branži a budem trvať na tom, aby viedla našu budúcu tlačovú konferenciu na Kryme. Joe, nehádajme sa. Rozhodnime podobne, ako rytieri pre slávu svojej favoritky. Ktorá je lepšia, nech rozhodne boží súd – víťazstvo v malom športovom súboji. Box to nebude, keď si sa  rozhodol, že vyrážať zuby mne a Rusku už nebudeš. Džudo by nebolo fér.

Joe, kto bude prvý pri fontáne?

Neviem ako, ale Vladimírovi sa podarilo Joea vyprovokovať. Nasledujúce udalosti sa len spracúvajú.

 Fotána pri Ženevskom jazere

Fontána pri Ženevskom jazere – aktuálne miesto prechádzky Joea a Vladimíra Vladimíroviča

 

Autor príspevku je tentoraz veľmi spokojný s tým, ako rýchlo publikoval informácie o tejto svetodejinnej udalosti rýchlejšie ako agentúra Reuters. Toto jeho víťazstvo trochu robí  menejcenným fakt, že Reuters, ako jeden z málo priekopníkov Green dealu v mediách, sa vrátil k pôvodnému prostriedku na odovzdávanie správ – k poštovým holubom. Zavreté nebo nad Ženevou spôsobilo problémy aj im.

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!