S OĽaNO a USA na večné časy

S OĽaNO na večné časy – geopolitický fejtón

Slovensko a Spojené štáty americké (USA) by mali podpísať medzivládnu dohodu o obrannej spolupráci. Dnes informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS) na tlačovej besede, dohodu predložia do medzirezortného pripomienkového konania.

Naď Korčok

 

Na základe dotyku v priestore a čase sa môže zdať, že týmto vyhlásením Korčok alias Štuplík pružne zareagoval na primitívne obvinenia Putina a Ruska poslanca OĽaNO a predsedu  branno-bezpečnostného výboru NR SR Krúpu. Už sme si zvykli, že kopnúť si do Rusov a Fica patrí k spoločenskému bontónu im podobným liberálnych nadľudí a intelektuálnych gigantov, preto by sme mohli iba mávnuť rukou a oboch týchto riťolezov ignorovať. Nech si chlapci pindajú, do vojny s Ruskom aj tak nepôjdeme z objektívnych príčin, pretože “ nejsou a ani nebudou lidi“ aspoň tu na Slovensku a tí českí a im podobní krčmoví vojnoví štváči, sa hodia tak maximálne na ovládanie dronov z bezpečnej vzdialenosti od ruských hraníc a pri prvom ostrom poplachu pustia do gatí.

Hlavným nebezpečím, že tu budeme mať americké základne nie je momentálne skutočnosť, že sa staneme  z pohľadu Rusov legitímnym cieľom hypersonických atómových zbraní,  ako fakt, že v záujme Američanov, bude politická stabilita (debilita) u nás. To bude tá pravá pohroma. Nebudú predsa riskovať, že krátko potom,  čo sa tu zabývajú, ich dáka extrémistická nacionalistická vláda pošle domov. Všetci dobre vieme, čo oni pod takouto politickou stabilitou rozumejú. Urobia všetko preto, aby morovými ranami stíhané Slovensko terorizovala na večné časy im oddaná  neoliberálna vláda. Čo bude pre nás horšie, ako menší lokálny atómový úder na americké základne.

Pod zámienkou kovidu sa preto pracuje na obmedzení volebného práva nezaočkovaných (potenciálnych teroristov a anarchistov), zavedení elektronických volieb a rozšírenia možností korešpondenčného hlasovania. Týmto si zabezpečia neporaziteľnosť, čo by nemali zaručené pri klasickom spôsobe hlasovania. Spomeňme si na posledné sfalšované voľby v USA.  Na takejto  demokratickej poistke náš parlament postupne  pracuje aj za  tichého súhlasu momentálne na štrajky burcujúcej opozície1Smer sa zdržal hlasovania.

Aby sa tu Amíci cítili komfortne Mikulec im prísľubom, že prijmeme afgánskych utečencov, zabezpečí dostatok afgánskych kolaborantov  pre prípad, že by našich domácich bol nedostatok. Tento postup má iba jeden háčik, že z kolaborantov sa môžu veľmi rýchlo vykľuť teroristi. Bude tu ešte veselo. A aby ilúzia zbedačeného Afganistanu bola dokonalá,  to už zabezpečuje naša neschopná vláda jej inovatívnou a progresívnou politikou.

Toto je len začiatok. Nemusíme mať ani bujnú fantáziu, konšpiračné srdce, aby sme si vedeli predstaviť, čo všetko preto, aby tu USA a OĽaNO boli na večné časy sa pod kovidovou dymovou clonou chystá. To, že referendum o predčasných voľbách nebude, čo si túto nedeľu (12.12.20021) dohodli na koaličnej rade, je len maličkosť.

Dýmová clona
Americké vojnové lode chráni dymová clona.

 

Poznámky a zdroje:

1) Návrh zákona – tlač 686 – prešiel v NRSR 2.12.2021 : 91 poslancov za, 21 poslancov proti, 32 poslancov sa zdržalo. Smer sa zdržal.

Tu je to hlasovanie
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=47070
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=zakony/cpt&ZakZborID=13&CisObdobia=8&ID=686
Predkladá Heger
https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=500585

https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=504296

https://www.hlavnespravy.sk/slovensko-a-spojene-staty-americke-by-mali-podpisat-dohodu-o-obrannej-spolupraci/2790566

https://www.hlavnespravy.sk/slovensko-bude-migracna-krajina-na-stretnuti-ministrov-v-bruseli-sa-podla-zahranicnej-tlace-mikulec-dobrovolne-zaviazal-prijat-afganskych-utecencov/2790106

Dodatok 19. 9. 2023

Ministerka vnútra navrhuje aby migranti, ktorí sú v Nemecku viac ako 6 mesiacov, mohli voliť v komunálnych volbách

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/6-mesicu-v-Nemecku-a-jdete-volit-Migranti-mohou-zajasat-743075

 

POZNÁMKY
  • 1
    Smer sa zdržal hlasovania

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!