tyger

Informačný rasizmus – veľavravný neologizmus – fejtón

Keby nebola vynájdená informačná vojna a sankcie, veľmi pravdepodobne by sme dnes boli na pár dní svedkami konečnej fázy III. svetovej vojny a závideli by sme šťastlivcom, ktorí sa nachádzali v epicentrách výbuchov atómových bômb.

Kolektívnemu západu, ako ho nazývajú naši momentálni úhlavní nepriatelia Rusi, by nič iné, aby nestratili tvár, nezostávalo. Americký Land and lease zbraní je len arogantný spôsob ako zarobiť na cudzom nešťastí a okázalé dary a ich kritika napr. systémov S-300 sú iba zúfale PR politikov – efekt je len mediálne efemérny.

Našťastie je tu stále čo zdokonalovať v oblasti technológií informačnej vojny, aby sme nemuseli obliecť maskáče a vypochodovať na východ, keď už chceme brániť neviem aké európske hodnoty. V opačnom prípade,  by sme to boli určite my, čo by sme iniciatívne pod velením odvážneho Macka, ako prvý zaútočili na krvilačných aziatov.

Na kovidovom polygóne si na nás vyskúšali a teraz priviedli do dokonalosti informačný rasizmus,  ktorý znamená v praxi toľko, že Rus nech hovorí čokoľvek, nikdy to nemôže byť pravda. Po tomto už môže len nasledovať systematický informačný holocaust alebo informačná genocída. O informačnej genocíde hovorila 12.4.2022 M. Zacharovová v rozhovore pre Rosija 24, čo znamená, že to funguje. Pokiaľ samozrejme neprijmeme informačne rasistickú tézu, že Rus-Ruska nemôžu nikdy hovoriť pravdu.  Ako to vlastne je, si môžme najlepšie overiť na našej koži, lenže v tomto prípade našich médií, našich politikov nemôžeme hovoriť o rasizme. Jedine, že by sme pochopili, že patria k inej rase.  

 

Vysvetlivky:

Nevedel som sa rozhodnúť, aký použijem ilustračný obrázok, no na druhý deň po tom, čo som dokončil fejtón, mi prišiel mailom od priateľa údajne vtip, ktorý všetko vyriešil.

Text vtipu nasleduje:

Do tygřího výběhu v ZOO se zřítí malé dítě. Pán, který stojí vedle s pivem v ruce zahodí kelímek, vrhne se před blížícího se tygra a dítě z výběhu vytáhne. „Pane, zachoval jste se jako hrdina, děkuji moc!“ se slzami v očích děkuje muži maminka zachráněného dítěte. „Ничего страшного, все бы так сделали“, odvětí rusky muž a jde si v klidu ke stánku pro další pivo. Toho dne večer hlavní zprávy vždy objektivní České televize začínají sdělením: „Opilý Rus v pražské ZOO okradl tygra o jídlo!“.

Škoda len, že chlapec v príbehu, keď už mal niekde spadnúť, nespadol do výbehu medveďa. Medveď, ktorý si líže ubolené laby, by bol pre ilustráciu fejtónu vhodnejší. Asi sa to tak nemohlo stať, lebo predpokladám, že vo všetkých ZOO v Kolektívnom západe bol medveď z politických dôvodov nahradený medvedíkom čistotným, ktorý pochádza so Severnej Ameriky. Keď nie fyzicky, tak aspoň vymenili názov exponátu. Túžba malých medvedíkov stať sa veľkým medveďom sa konečne splnila. Aj v tomto je určitá paralela, ktorú nebudem rozoberať.

Medvedík Čistotný... - Medvedík Čistotný fans / Raccoon fans
Medvedík čistotný

 

 

 

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!