Zazvonil zvoniec a slobode je koniec – pokus o nekorektný fejtón

Nič viac človeka nenapáli (nenaserie), ako keď  sa ani poriadne nestihnete  poriadne prebrať do ďalšieho dňa a už počúvate Jóbovu zvesť: „V Hlavných Správach píšu, že Lajnová chce direktívne rozhodnúť o povinnom očkovaní“, ktorá ku mne doletela ako strela z kaťuše na nič netušiacich nemeckých (sediacich na zmrznutej latríne) vojakov. Poviete si, prečo tieto biblicko-vojenské asociácie hneď z rána? Tí, čo ma poznajú a vedia o mojich schopnostiach v tvorení možno niekedy absurdných asociácií, sa nebudú čudovať, ale keby náhodou tento fejtón čítal niekto iný, vysvetlím okolnosti:

Čo na nás chystajú som sa dozvedal pri rozjímaní nad mailom od starého dobrého priateľa Ivana, ktorý mi poslal link na článok, pripomínajúci pamätnú ofenzívu sovietskych vojsk pod Moskvou, čo bol začiatok porážky fašistov. Dnes je 5. 12. 2021 a v tento deň v roku 1941 sa začala táto vojenská operácia, ale zmysel mailu som si spojil so súčasnými udalosťami, ako to určite aj Ivan pôvodne chcel: nielen mi pripomenúť historickú udalosť, ale najmä upozorniť na to, že dejiny sa opakujú a budú opakovať – práve začína  koniec kovidfašizmu. 

Keď som si toto uvedomil, prebudil sa vo mne grafoman a dostal som pokušenie pripojiť do tohto fejtónu obsah mailu, ktorý išiel Ivanovi ako odpoveď a trochu ho rozviesť, čím by som zabil dve muchy jednou ranou. Nemusel by som neskôr napísať ďalší fejtón o falšovaní dejín a paralelách so súčasnosťou, k čomu ma priateľov mail inšpiroval. Celý článok je totiž napísaný v duchu, ako keby  víťazstvo sovieti dosiahli iba zásluhou najmä cára Moroza a nie hrdinstva, nesmiernych ľudský obetí, schopností sovietskych vojakov a ich veliteľov vrátane toho najvyššieho.

Ovládol som sa,  pokračujem, kde som skončil, teda v momente, keď som sa dozvedel, čo na nás chystá ten kravský exkrement, ktorému sa podarilo ako ministrovi obrany zlikvidovať čoby „Putinov spojenec“ Bundeswehr (ďalšia vojenská asociácia):

Otvoril som si Hlavné správy a čítam: „Už o tom hovorí aj führerka von der Leyenová: Treba očkovať nasilu. A aby členské štáty neprotestovali, o všetkom sa má rozhodovať v Bruseli!“

Prvé, čo nás musí  napadnúť: „Nie führerka, ale určite … (pizda)“. Napriek tomu, že pri slove Führer sa nám objaví Hitler a náš vodca Matovič a ešte ďalší, každý z uvedených aj neuvedených psychopatov, mal určite aj pozitívne vlastnosti na základe ktorých ich ľud vyniesol na posty, kde sa mohli konečne prejaviť. Jedine, že by ten ľud v určitých situáciách nemal všetkých pohromade. V prípade Matoviča však známy Parkinsonov zákon neplatí, ten ako opozičný poslanec bol geniálny. Je to opačný prípad ako lord W. Churchill, ktorý bol, ako admirál loďstva katastrofou a ako premiér génius (týmto  prirovnaním v žiadnom prípade nechcem poctiť Matoviča).

Našinec dávno skončil s korektnosťou. Kultúrnym dedičstvom nášho poddanstva je aj bohatý slovník nadávok, ale použime výnimočne kreatívne reč, i keď insitného, umenia. V tomto prípade úplne sedí pomenovanie a interpretácia obrazov Ringa Čecha a to aj napriek tomu, že sa z nepochopiteľných dôvodov medzičasom stal obhajcom plošného očkovania.

Pre náš zámer použijeme v tomto prípade tieto obrazy:

 Názov prvého obrázku je: Zvířátka obdivují píču. Existuje ešte jedna verzia obrazu s názvom: Zvířátka ji hledají.

Myslím si, že k tomuto netreba viac dodať. Elegantne sme sa vďaka až zvrhlým asociačným schopnostiam vyhli hromadeniu vulgarizmov. Alebo predsa treba niečo doplniť? 

Potom: Zvieratká ju našli v Bruseli a tie zvieratká sú predstavitelia vlád európskych krajín. Samozrejme had – Orbán, diviak Duda sa chystajú na veto, ostatné zvieratká odsúdené na odstrel sa mi zatiaľ nepodarilo stotožniť. Pracuje sa už určite intenzívne na tom, aby účastníci najbližšieho zasadnutia Trilaterálnej komisie si mohli v rámci cofee breaku pozrieť ich trofeje.

Dúfam po tomto, čo si dovolila niekoľko krát spomenutá kreatúra, musí byť geneticky nepozmeneným a zatiaľ normálne uvažujúcim  spoluobčanom jasné, prečo sa vlastne vyhlasujú núdzové stavy a čo je ich zastieraným cieľom1Pamätajme, že epidémia je pre každú mocichtivú vládu dar boží, ako svojho času konštatoval známy francúzsky postmoderný filozof,  už iba z formálnych dôvodov pripomeniem: Aby sa s konečnou platnosťou odzvonilo našej slobode.

 

Dodatok

Vzhľadom na to, že na oboch obrazoch je vidieť len malého plyšového medvedíka, čo by mohol aj byť nejaký atašé z ruského veľvyslanectva pri EÚ, je celkom možné, že  časom pribudne tretí obraz do série: Ruský medveď sa osobne prišiel na ňu pozrieť do Bruselu. Miesto plyšáka bude na obraze poriadny medveď a za zvieratkami budú stáť tanky  T-15 armaty s hlavňami namierenými priamo do diery.

Poznámky:

1/ Pamätajme, že epidémia je pre každú mocichtivú vládu dar boží, ako svojho času konštatoval známy francúzsky postmoderný filozof

 

 

 

 

POZNÁMKY
  • 1
    Pamätajme, že epidémia je pre každú mocichtivú vládu dar boží, ako svojho času konštatoval známy francúzsky postmoderný filozof

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!