Ešte som ani neotvoril „noviny“ – fejtón

Včera na Telegram kanále zverejnili správu o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala  v Rusku vo vojenskom výcvikovom stredisku brancov.  Našinec bol veľmi zvedavý, ako sa bude prezentovať  nabudenej verejnosti  po včerajšom úspešnom  mítingu  v Bratislave.  Dočkal som sa,  hneď o 9.00 v rozhlasových správach na stanici Slovensko? eufemisticky zaznelo: „Dvaja strelci zastrelili 11 ruských vojakov“. Rusi to nazvali teroristický akt.

Správa, v vzhľadom na to, čo sa v súčasnosti u nás deje po tom, čo „strelec zastrelil dvoch slovenských občanov“ nebola úplná. Chýbal v jej závere  hurónsky pokrik „Hrdinom sláva“.

Pre priblíženie širších súvislosti tohto fejtónu  si pozrite súvisiaci  Cui bono, ktorý bol dodnes  určený iba vybranému kruhu priateľov, a preto bol zaheslovaný. Vzhľadom na to, že to, čo je v ňom  fejtonisticky spracované,  sa už stalo, alebo to niekto obšírnejšie popísal a zverejnil, nie je z pochopiteľných dôvodov nutné, aby bol chránený heslom. Heslo tam však  zostane z marketingových dôvodov (Heslo je názov najvýznamnejšieho románu Georga Orwella).

 

Literatúra

https://t.me/newsfrontsk/13653

‼️Úplná správa Ministerstva obrany Ruskej federácie o streľbe na území vojenskej jednotky:
– Na cvičisku Západného vojenského okruhu v Belgorodskej oblasti spáchali dvaja občania jednej z krajín SNŠ teroristický čin.
– Na cvičení s dobrovoľníkmi teroristi strieľali na personál jednotky.
– V dôsledku teroristického útoku na cvičisku zahynulo 11 ľudí, 15 bolo zranených a je im poskytovaná lekárska pomoc.
– Dvaja teroristi na cvičisku ZVO boli zničení spätnou paľbou, na mieste teroristického útoku pôsobia orgány činné v trestnom konaní.

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!