Ďakovný list Žilinkovi

Ďakovný list Žilinkovi – fejtón

Vodca počas svojej exkurzie na ministerstve financií dostáva v poslednej dobe len príjemné správy, čo aj nás musí potešiť – je niečim zamestnaný, aspoň nič nepokazí. V samote vodcu takto húta:

„Robiť rozpočet pre krajinu, kde sa na budúci rok už určite nikto nebude báť spokojne zomierať, je asi zbytočné“, po chvíli pokračuje,  „Ministerstvo hospodárstva tejto krajiny dostalo prostriedky z EÚ na podporu jednosmernej turistiky z Afriky a najnovšie aj z Afganistanu, preto uvoľnené miesto bude kým zaplniť.   Trápi ma momentálne, ako sa poďakovať  Lengimu , ktorý vytrel kocúra všetkým konšpirátorom, tvrdiacim, že očkovanie organizujú farmafirmy. To, že verejne prekvapivo priznal, čo bolo predtým nechutnou konšpiráciou, znamenalo potupný koniec, do tejto chvíle nepodložených, tvrdení. Je predsa nezmyselné neustále opakovať, čo predsa je už oficiálne. Nezadržateľné  skracovanie polčasu rozpadu konšpirácii  počas našej vlády  je veľmi dôležitý výsledok. Škoda, že sme to nedali do programového vyhlásenia vlády, namiesto boja proti korupcii a Ficovi.

Komplikovanejšie je to s druhým generálom –  generálnym prokurátorom, ktorý zastavil stíhanie oligarchu pre nedostatok dôkazov a tým ešte asi neskončil.

Pátram v pamäti, či nejaký právnik na obhajobu generálneho povedal, že by sme sa mu mali vlastne poďakovať, namiesto tých nechutných nekvalifikovaných útokov, najmä jedného nášho koaličného poslanca, bývalého taxikára. V prípade, ak by sa dostala inkriminovaná vec pred súd s nedostatkom dôkazov, súd by obžalovaného oslobodil a už nikdy by ho v tej istej veci nemohli súdiť. Nie som zatiaľ ešte  JUDr., ale asi z amerických filmov viem, že takto nejak to funguje. Týmto spôsobom dostali šancu naši skvelí policajti prípad znovu dokonale pripraviť, pokiaľ nám ich rozbehnutý prokurátor nestrčí do basy.  Na tlačovke síce povedal, že nič nebráni tomu, aby sa vec znova prešetrila (v súvislosti s penťákom), ale nerozvinul to,  a takto nám vytvoril časový priestor na reprízu. Len aby tí, čo majú realizovať Očistec neboli ešte predtým v Pekle. Dúfam, že dostane rozum, inak ho budeme musieť všetkými prostriedkami zastaviť. Mediálny efekt bol pôvodný zámer Očistca a mal nám zabezpečiť čerstvé politické body. Súdiť sa začne bohvie kedy, no my potrebujeme výsledky teraz.

Momentálne je dôležité  pripraviť sa na zabezpečenie toho, aby naturalizovaní turisti z Afriky a  Afganistanu pochopili, o čo ide a nás  volili.  Zvýšenie sociálnych dávok tento problém vyrieši. V prípade našich zaočkovaných sympatizantov sa obávam, aby tu  v čase volieb ešte boli. Žeby som sa predsa len nepozrel na ten rozpočet a nevytvoril dáku rezervu pre nové ministerstvo pre koordinovanú migráciu?

Dobre počujem,  v rozhlase zase strašia holokaustom, to znamená, že by bol kovid na ústupe? Heger prijal uznesenie ku Dňu holokaustu, hlásia, no nepovedali konkrétne, čo je v ňom, ale chumaj si určite neuvedomil, že to konšpirátori zase zneužijú a budú tvrdiť, že teraz to nie je nič iné ako vtedy počas vojny. V tomto sa spolieham na prezidentku, tá ľuďom s úsmevom vysvetlí, ako je tento náš štátny terorizmus iný a má progresívne ľudskú tvár.

Aby som nezabudol, musím nariadiť Hegerovi, aby po  spomienkovom akte pri Pamätníku obetiam holokaustu zavesil aj kyticu na pamätnú tabuľu na Bibiáne, ktorá pripomína vyvezenie  slovenských detí na pomaďarčovanie. Je to len pár krokov od pamätníka, preto žiadne zvýšené nároky na rozpočet sa nedajú očakávať. V prípade, že jeden veniec pri prvom akte ušetríme, bude to úplne zadara.  Frflať určite bude iba maďarský veľvyslanec, ktorý tvrdí, že deti išli na letný rýchlokurz maďarčiny a text tabule treba v tomto duchu opraviť. Tomu poviem, že Bibiána dostane na opravu fasády dotáciu a potom sa na vyvesenie tabule, akosi zabudne. Fasádu bude treba urobiť poriadnu, lebo som započul, že nejakí recesisti, alebo provokatéri, ani ich neviem v rýchlosti nazvať, ju chcú  použiť ako univerzálny múr nárekov a dokonca vyberať poplatok za jedno buchnutie hlavou. No tak to už je vrchol! Fasádu treba natrieť dobrým lepom a potom si prísť tých exzotov vyzbierať.

Momentálne je dôležité, aby sme umlčali hlasy, ktoré volajú po vyváženosti v oplakávaní obetí a kladení vencov. A máme aj zase jeden klinček do rakvičky konšpirátorov.

Pamätník obetiam holokaustu v Bratislave. Budova Bibiány je v pozadí. Tabuľa je vľavo od vchodu.

Keby ten župan Droba mal chochmes a viacej odvahy, už by to mohla byť tradícia a bol by dávno kľud, takto musí začať citlivú tradíciu Heger.

Zaniesť k Bibiáne, či nezaniesť. Foto: https://bratislavskykraj.sk/dnes-si-pripominame-obete-holokaustu/

Niečo predsa môže byť  na tom, že keď niekto viac kričí, neznamená to ešte, že ho to aj v skutočnosti viac bolí.

Čo len s tým nešťastným  rozpočtom. Asi idem znova premiérovať“.

 

Vysvetlivky:

Priložené obrázky zhmotňujú  vodcove myšlienky.

 

 

 

 

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!