Dajte si pozor na pečeňovú klobásu – fejtón

Rimania v praxi uplatňovali heslo: Rozdeľuj a panuj.  Nemci, ktorí nikdy nepremeškali príležitosť nadviazať na ich veľkosť a slávu1Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation k tomu v súčasnosti pridali: Ožobrač a potom skúp.

Etapa ožobračovania už dávno začala, ale dnes, podľa informácie, ktorú sprostredkovala Infovojna, jej novú vyššiu kvalitu otvorene  ohlasuje Olaf Scholz:

„Nemecký kancelár Olaf Scholz nepovažuje podporu sankcií voči Rusku vo svojej krajine za slabnúcu, aj keď sa očakáva ďalší nárast účtov za energie, uviedol v pondelok hovorca vlády, informuje agentúra Reuters. Čakajú nás ťažké mesiace. Je však jasné, že stojíme pevne na strane Ukrajiny a stojíme za sankciami, na ktorých sme sa dohodli spolu s Európskou úniou a medzinárodným spoločenstvom,“ vyjadril sa hovorca kancelára Scholza.

Hovorí sa, kým tlstý schudne, tak chudý skape, a toto presne platí aj v ekonomike.

Nemci nesmerujú do sebazničenia. Vyzerá to tak, že z Ukrajinskej čiernozeme nič nebude, ale naše lesy a spodná voda sa určite hodí a aj to málo, čo nám ešte zostalo. Zničia nás a potom si to tu všetko kúpia. Prečo by inak  Scholz toleroval poníženie od ukrajinského veľvyslanca Melnika, ktorý ho nazval pečeňovou klobásou?  Predsa chce byť pri tom, keď sa bude hĺbkovo deliť východná Európa. Predstavte si, že na toto všetko stačí jeden koordinovaný morálny apel  šialencov, ktorí nám tu dnes vládnu.  Stratégiu mali jednoduchú: vyvolať pocit viny a falošného humanizmu  u psychicky labilných, sugestibilných jedincov, kde patrí podľa všetkého významná časť národa.  Potom nie je veľký problém podobne ako Krysárovi z Hamelnu  zaviesť oddaných, covidom vycvičených tam kde je treba – na porážku.

 

podkaniar
Krysár s Hamelnu. Dobová pohľadnica

 

Dodatky

1) Svätá rímska ríša nemeckého národa  lat.  Sacrum Romanum Imperium Nationis Germanicae; nem. Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation) bol názov rímskonemeckej ríše v rokoch cca 1450/1512/1519 až do jej zániku v roku 1806, a to spravidla bez Talianskeho kráľovstva a Burgundska. Podrobnosti pozri pod rímskonemecká ríša.

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-botschafter-andrij-melnyk-nennt-kanzler-olaf-scholz-beleidigte-leberwurst-a-e8ad90fa-2184-47f2-8e4f-cb050457199c

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/ukraine-krieg-melnyk-nennt-scholz-beleidigte-leberwurst-79956584.bild.html

Keď nie menovec, potom príbuzný, ale určite vzor „jeho excelencie“:

https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Melnyk

11.12.2022 na ČT 24 približne o 23.32 preložili výrok veľvyslanca Melnika, že kancelár Scholz je pečeňová klobása ako urazená primadona. Tomu sa hovorí eufemizmus

POZNÁMKY
  • 1
    Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!