Al dente – fejtón

Al dente je taliansky výraz a doslova znamená na zub. Al dente je spôsob varenia cestoviny a ryže tak, aby ostali pevné pri zahryznutí. Al dente sa považuje za najlepší spôsob prípravy týchto potravín, čo sa týka rovnako chuti aj štruktúry  sústa. Nedávno Talianom jeden vedec dokonca nositeľ Nobelovej ceny, ktorý má zrejme granty z EÚ (zrejme miernejšia obdoba našich vládnych vedcov, ktorí propagovali vakcínu), začal radiť ako šetriť elektrinou pri varení, navrhol priamo spôsob dosiahnutia úspor, ale na úkor tej správnej konzistencie cestovín, čo by sa rovnalo bombardovaniu Sicílie spojencami a ohrozeniu ich kultúrneho dedičstva.

Včera dostali eurohujeri na čele s Lajnovou od Talianov do zubov a to boli ešte celkom humánni, po tom, čo im Lajnová hrozila, že pokiaľ nebudú voliť podľa jej  predstáv, dopadnú ako Maďari. Taliani našťastie nezblbli úplne, kultúrny západný kolonializmus nezabral na dedičov Atén a Ríma tak rýchlo, ako na potomkov Svätopluka. Určite svoju úlohu zohrali aj tie povestné  prúty.

V našich médiách si nedovolili priamo povedať, že v Taliansku sa dostali k moci fašisti. Podsunuli nám  to kulantnejšie: „Po sto rokoch, čo sa dostal k moci Benito Mussolini, bude mať Taliansko pravicovú vládu“. Fašisti boli a sú len na Slovensku!  V druhej vete, sa hneď utešovali tým, že bude to ešte dlho trvať, než sa víťazke volieb podarí zostaviť vládu. A potom bolo cítiť v  hlase redaktora aspoň trocha uspokojenia, že potešia aspoň vyznavačov gender ideológie, pretože nasledovalo, že to bude prvý krát žena v Talianskej histórii, čo bude premiérkou. Dúfajme len, že ju Salvini a Berlusconi udržia na uzde, aby sa nakoniec znej nevykľula  trójska Sorosova kobylka.

Eurohujeri nie sú jediný, čo dostali výprask, ktorí bude mať pokračovanie v Bulharsku. Nedávno Tabak knokautovala Cigánikovú. V diskusii pod článkom, jeden diskutér navrhoval, že keby trafila aj Remišovú, potom Zuzku atď., stala by sa národnou hrdinkou. 

Vasilisa premúdrená, Fiona, ako ju niektorí prezývajú, považuje výsledok talianskych volieb za výstrahu pre Slovákov, ktorí by si podľa jej mienky mali uvedomiť, že predčasné voľby v čase krízy sú vždy „hitparádou populizmu“. Keby sme nevedeli, že sa opičí po Lajnovej, mysleli by sme si, že už jednu od Tabak schytala, a toto je dôsledkom pádu na hlavu. Je úplne pri zmysloch, čo potvrdzujú jej revolučné návrhy ako riešiť energetickú krízu, ktoré úspešne prezentuje v médiách. S tou „hitparádou populizmu“, musíme priznať, ak to myslela všeobecne, to nebol až taký zlý postreh.

Po tom ako dopadli komunálne voľby v Prahe, kde koalícia ktorá zrejme vznikne, kopíruje ich súčasnú vládnu koalíciu, nemôžeme byť optimisti. V Bratislave to dopadne podobne ako tam. No môže byť ešte horšie. Hrozilo a hrozí, že tu budú stáť mešity, lenže skôr asi za budúceho primátora Bratislavy budú voliť paštikári Zelenského, alebo niekoho jemu podobného.

Vyzerá to tak, že sme iná povaha ako Taliani, nám by kľudne OĽANO, alebo Progresívci  mohli zakázať halušky a spústa ľudí by ich rovnako volilo ako doteraz. Rovnakú ich budú voliť so samovražedným entuziazmom v predčasných voľbách na jar po zimnom studenom odchove. Na nás len tak niečo nezaberie.

Dnešný vražedný útok šialenca s hákovým krížom na prsiach v škole v Rusku  istotne niektorým liberálnym, váhavým Rusom môže otvoriť oči, v čom naša propaganda určite spozná rukopis ruskej tajnej služby, aby povzbudila takto drakonicky ruský nacionalizmus a ochotu ísť zomierať na Donbas. Vie sa to preto, že nás si  niečo podobné vyskúšali  už skôr, aby sme volili Progresívcov, len celkom im to nevyšlo s Matovičom, ten mal byť iba do počtu. Však mu to teraz spočítajú.

Rôzne kataklizmy sú ideálne pre politikov, aby si udržali moc, alebo sa k nej rýchlo dostali. 

Ak by nebola svetová vojna, socialisti a komunisti by sa zrejme  nedostali v európskych krajinách tak ľahko k moci – uveďme to ako príklad, keď už nechceme pripomínať kyjevský majdan, v ktorom majú prsty aj naši experti. Rovnako v čase blahobytu, od dobroty a postupnej degenerácie ľudia volia liberálov dnešného typu.

Preto nebezpečie nám nehrozí iba z Ruska, ako sa nás snažia presvedčiť, ale  od našej milej  vládnej koalície. Najhorší je však vnútorný nepriateľ, ako kedysi hovorili súdruhovia, a ten v tomto prípade sídli priamo v nás.

 

Citovaná literatúra a dodatky

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/641518-remisova-vyucovala-takaca-protiruske-sankcie-zaviedol-fico-dostudujte-si-to/

Italské volby mohly ovlivnit i výroky předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové, která na návštěvě Princetonské univerzity v USA prohlásila, že se uvidí, jak se volby a mocenské poměry v Itálii vyvinou, že s jakoukoliv demokratickou vládou bude spolupracovat, ale dodala: „Pokud ale věci půjdou složitým směrem, máme nástroje, jako v případě Polska a Maďarska.“ Vzhledem k postupu Evropské komise vůči Maďarsku a Polsku a zejména postoji europarlamentu se tato slova dají velmi snadno vnímat jako hrozba a šéf Ligy Matteo Salvini za ně dokonce od von der Leyenové požadoval rezignaci na post předsedkyně Evropské komise. 

https://www.hlavnespravy.sk/remisova-volby-v-taliansku-by-mali-byt-pre-slovakov-vystrahou-danko-aj-taliani-sa-prebudili-verme-ze-vlna-vzdoru-voci-bruselskej-hluposti-pride-aj-na-slovensko/2931990

https://www.topky.sk/cl/11/2385997/Sef-talianskej-pravice-vyzval-von-der-Leyenovu–Ocakava-ospravedlnenie-alebo-odstupenie

Pridajte Komentár

error: Content is protected !!